AirlinesIndustrieNieuwsOnderwerpProfessionalVliegvelden

IAG toont interesse in Gatwick-slots Monarch

Luchtvaartgroep IAG, het moederbedrijf van onder andere British Airways, is geïnteresseerd in de slots op Londen Gatwick van het failliete Monarch Airlines. Dat zei topman Willie Walsh vrijdag tijdens de CAPA-conferentie, meldt Reuters.

Meer
“Ik denk dat iedereen geïnteresseerd is in de slots op Gatwick, en dat komt er dus op neer dat ook wij interesse hebben. Als we meer slots kunnen krijgen op Gatwick dan kijken we zeker naar de mogelijkheden,” zei Walsh. Volgens de CEO is het wegvallen van capaciteit door het failliet van Monarch goed voor de industrie.

Norwegian
Ook Norwegian ziet uitbreiding op Gatwick wel zitten. Dat liet de topman van de budgetmaatschappij donderdag weten. Hij voegde eraan toe dat het afhangt van de prijs en de manier waarop de slots worden verdeeld. Volgens de CEO kan de luchtvaartsector profiteren van het capaciteitstekort dat ontstaat door het wegvallen van Monarch, maar ook van Ryanair-, airberlin- en Alitalia-vluchten.

Failliet
Monarch ging op 2 oktober failliet en staakte meteen alle activiteiten. Duizenden reizigers strandden op hun vakantieadres en moesten in de dagen erna met vervangend vervoer naar huis worden gebracht. 110.000 reizigers werden hierdoor getroffen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/