fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM-crew creëert vegetarische maaltijd voor businessclass

Vanaf het komend zomerseizoen kunnen passagiers in de KLM-businessclass een vegetarische maaltijd vanaf het menu bestellen. De maaltijd is bedacht en samengesteld door leden van de KLM-crew. Sterrenchef Jonnie Boer helpt met de verdere ontwikkeling ervan.

Kookwedstrijd
“Het is mooi om KLM-collega’s te betrekken bij de ontwikkeling van ons inflight-product,” zegt Wim Spelt, bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij verantwoordelijk voor het eten en drinken aan boord. Via een heuse kookwedstrijd kwamen de Beluga-linzen met venkel en aardappeltjes van de cabineleden Beate Schoon – tweebander en senior purser Ed Hesselmans als beste uit de bus.

Dieetmaaltijd
Het is pas voor de tweede keer ooit dat een vegetarische maaltijd op het businessclassmenu van KLM prijkt. “Topkok Sergio Herman heeft het ooit eerder gedaan,” weet Spelt. Klanten kunnen natuurlijk wel altijd van tevoren een vegetarische, glutenvrije of wat voor dieetmaaltijd dan ook aanvragen. “We houden altijd de trends in de gaten, maar vooral de wens van de klant. En die wil, ondanks alle gezondheidstrends, toch vaak nog een lekker stukje vlees op het bord.”

Maakbaarheid
De kookwedstrijd die KLM organiseerde, stond open voor al het KLM personeel. Enkele tientallen daarvan haalden de eindselectie; uit die groep mochten acht koppels meedoen aan de wedstrijd. “Een vakjury met daarin onder andere Jonnie en Thérèse Boer beoordeelde de gerechten op smaak, samenstelling, presentatie en op maakbaarheid,” legt Spelt uit.

Wijn
De maaltijden die mee aan boord gaan, moeten in grote aantallen te maken zijn, maar bijvoorbeeld ook de smaken behouden op hoogte, waar de smaakbeleving anders is. Dat geldt niet alleen het eten, maar ook wijnen. Spelt: “Thérèse Boer beoordeelde of de deelnemers ook de juiste wijn bij hun gerecht gekozen hadden.” Zoals zij ook betrokken is bij de keuze van de wijnen bij KLM aan boord.

Luchtwaardig
Zij is net als haar man al langere tijd verbonden aan KLM; waar Thérèse zich bezighoudt met de wijn, doet Jonnie dat met betrekking tot de maaltijden. Hij helpt het winnende koppel dan ook, samen met het inflightteam, met de verdere ontwikkeling van het gerecht. Zodat deze luchtwaardig wordt en in de zomer van 2018 op het menu kan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button