fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Laatste reddingspoging voor Groningen Airport Eelde

Het gaat niet goed met Groningen Airport Eelde. Het vliegveld heeft miljoenen euro’s nodig om niet op termijn failliet te gaan. De grootste collegepartij D66 wil de aandelen van de stad Groningen in het vliegveld afstoten, als poging om het te behouden. Dat schrijft Dagblad van het Noorden.

Aandeel
Er is 46 miljoen euro nodig voor onder meer vernieuwing en uitbreiding van de luchthaven, maar de stad Groningen wil hier niet meteen in mee gaan. De stad heeft een aandeel van 26 procent en is daardoor verantwoordelijk voor 12 miljoen euro, oftewel 1,2 miljoen per jaar. Dit is voor een meerderheid van de gemeenteraad te veel.

Akkoord
De andere aandeelhouders willen wel geld in het vliegveld pompen. De gemeenten Assen en Tynaarlo en de Provincie Groningen en Drenthe gingen al akkoord met de investeringsplannen voor Eelde.

Verkopen
D66 Groningen vindt het ‘moreel onjuist’ om het noodlijdende vliegveld failliet te laten gaan en meldt zaterdag ‘onder strikte voorwaarden’ steun te willen bieden, zodat het vliegveld niet failliet gaat. D66-gemeenteraadslid Jetze Luhoff wil nog één keer geld steken in Eelde, op voorwaarde dat de stad haar aandelen gaat verkopen.

Het is niet duidelijk of de voorgestelde steun van D66 voldoende is om een faillissement te voorkomen. VVD-wethouder Joost van Keulen komt uiterlijk 6 november met een voorstel naar de gemeenteraad.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button