IncidentenNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Vrachtvliegtuig crasht kort na vertrek in Ivoorkust

Een vrachtvliegtuig van Valan Air Cargo is zaterdagochtend kort na vertrekt vanuit Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, in zee gestort. Het toestel steeg op vanaf de internationale luchthaven van de stad. Dit meldt persbureau Reuters op basis van ooggetuigen.

Er worden ten minste vier doden gemeld. Hulpverleners zouden twee lichamen hebben geborgen en twee lichamen hebben gezien tussen de brokstukken. Zes inzittenden raakten gewond. Het toestel betreft een Antonov AN-26 propellervliegtuig.

Het vliegtuig steeg op in een storm met hevige regen en onweer. Het toestel kwam vlak voor het strand in ondiep water terecht.

https://twitter.com/edithbrou/status/919141302167592961

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button