IncidentenNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

Vrachtvliegtuig crasht kort na vertrek in Ivoorkust

Een vrachtvliegtuig van Valan Air Cargo is zaterdagochtend kort na vertrekt vanuit Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust, in zee gestort. Het toestel steeg op vanaf de internationale luchthaven van de stad. Dit meldt persbureau Reuters op basis van ooggetuigen.

Er worden ten minste vier doden gemeld. Hulpverleners zouden twee lichamen hebben geborgen en twee lichamen hebben gezien tussen de brokstukken. Zes inzittenden raakten gewond. Het toestel betreft een Antonov AN-26 propellervliegtuig.

Het vliegtuig steeg op in een storm met hevige regen en onweer. Het toestel kwam vlak voor het strand in ondiep water terecht.

https://twitter.com/edithbrou/status/919141302167592961

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/