fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

A330neo wekt interesse bij Malaysia

Malaysia Airlines volgt de ontwikkelingen rond de Airbus A330neo op de voet. Het nieuwe vliegtuig van Airbus begint aan de periode van tests en proefvluchten. Malaysia bekijkt of het toestel binnen de groeiplannen van de maatschappij past. Dat zei CEO Peter Bellew vrijdag op de luchtvaartconferentie CAPA.

Long-haul
De topman bekijkt de mogelijkheden voor een nieuwe order van circa 30 langeafstandsvliegtuigen. De opvolger van de A330ceo, die volgend jaar op de markt komt, is daarvoor interessant. Malaysia heeft al eerder de A330neo overwogen, maar koos toen voor de aanschaf van acht Boeing 787-9’s, in combinatie met acht 737’s. Hiervoor is een intentieverklaring getekend.

Vervangen
Malaysia timmert sinds de grote reorganisatie in 2015 flink aan de weg. De maatschappij heeft ook al zes A350’s en 35 B737 MAX’s besteld. Daarnaast worden vanaf februari 2018 zes ex-airberlin A330’s geleaset. Een deel van de nieuwe vliegtuigen wordt gebruikt om de huidige A330’s te vervangen. De rest is nodig voor extra capaciteit op een aantal drukke routes.

Long-range
“We moeten kijken naar welke vliegtuigen onze A330-300’s vervangen op de lange termijn. Dat is een keuze tussen 787-9’s en A330neo’s.” Ook de geplande long-range variant van de A330neo kan interessant zijn volgens de topman.

Testvluchten
“We zullen de testvluchten van de A330neo op de voet volgen de komende zes maanden.” Bellew voegde eraan toe extra te letten op de prestatie van de Rolls-Royce motoren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button