fbpx
Frequente reizigersNL NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Eindhoven Airport wordt beter bereikbaar

Er komt mogelijk een eind aan de dagelijkse files bij Eindhoven Airport. De gemeente Eindhoven pakt de komende jaren de wegen rond de luchthaven grondig aan. De werkzaamheden starten waarschijnlijk voor de bouwvak van 2018, meldt Eindhovens Dagblad.

Bottleneck
Meerdere aanpassingen moeten ervoor zorgen dat het wegennet het groeiende aantal auto’s van en naar het vliegveld kan verwerken. Onder meer de bottleneck in de kruising van de Anthony Fokkerweg met de N2/A2 wordt aangepast. Er komt een nieuwe fietsbrug over de snelweg en de kruising wordt verbreed.

2021
Ook wordt de Anthony Fokkerweg verbonden met de A58 bij Best en wordt de Spottersweg aangesloten op het Goederendistributiecentrum Acht, via Brainport Industries. Hierdoor is het vliegveld ook vanuit het noorden sneller te bereiken. De nieuwe wegenstructuur moet in 2021 klaar zijn.

Treinstation
De drie projecten moeten ervoor zorgen dat Eindhoven airport beter bereikbaar wordt. In de toekomst kan het vliegveld onder meer vanaf de A58 worden benaderd. Voor een aantal partijen is de aanpak van de wegen niet voldoende. Onder meer het CDA in de provincie Noord-Brabant en luchthavendirecteur Joost Meijs pleiten voor een betere bereikbaarheid per trein. Een nieuw intercitystation moet versneld worden aangelegd, vinden ze. Nu staat de realisatie van een station geraamd voor 2030.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button