AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Level groeit; kijkt naar onder meer Boeing 787

De groei van de Spaanse low-cost carrier Level zet door. De maatschappij schaft nieuwe vliegtuigen aan. In 2022 moet de vloot bestaan uit zo’n 30 toestellen. Ook wordt onderzocht of er vluchten richting Azië komen. Dit zei Willie Walsh, de topman van moederbedrijf IAG, tijdens de CAPA-conferentie, zo meldt Reuters.

787
Level opereert op dit moment met een vloot van twee Airbus A330-200’s. Welke toestellen daar tot 2022 bijkomen is nog niet duidelijk. Mogelijk worden long range A321’s aangeschaft. IAG heeft voor Aer Lingus al acht A321LR’s besteld. Ook bij British Airways en Iberia zouden de toestellen volgens de topman passen. Daarnaast is de Boeing 787 Dreamliner een optie voor Level.

Efficiënter
Welk vliegtuig de voorkeur heeft binnen het businessplan is voor de Walsh nog niet duidelijk. “We zitten niet vast aan een bepaald type vliegtuig. De 787 is efficiënter vanuit brandstof oogpunt, maar de aanschafkosten van de A330 is maar een fractie van de 787,” legde hij uit.

Bestemmingen
Op termijn komen er voor Level nieuwe bestemmingen bij. Azië is volgens Walsh een optie. Als er vluchten naar Azië komen zullen vooral kleinere steden worden aangevlogen, zei de CEO. Op dit moment bedient Level vanuit thuisbasis Barcelona trans-Atlantische routes naar onder meer Los Angeles en Oakland. Eerder werden Rome en Parijs als mogelijke nieuwe bases genoemd.

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close