fbpx
Naast het nieuws

Stewardess Brussels Airlines ernstig ziek door malaria

Een stewardess van Brussels Airlines is ernstig ziek geworden nadat ze besmet raakte met malaria. De 29-jarige vrouw liep de ziekte op bij een tussenstop in Afrika. Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Afrika
Onbekend is in welk land ze besmet raakte. Het personeel van Brussels vliegt regelmatig naar Afrika. De maatschappij heeft in totaal maar liefst 25 bestemmingen in twintig Afrikaanse landen. De vrouw werd pas ziek na een vlucht van Brussel naar de Verenigde Staten. In New York ligt ze in het ziekenhuis.

Bewust
Vorig jaar overleed een 55-jarige stewardess van Brussels aan malaria. De maatschappij maakte al haar medewerkers na het overlijden van de vrouw bewust van het omgaan met malaria. “We drukken onze personeelsleden op het hart om meteen pillen te nemen zodra ze koorts krijgen,” vertelt een woordvoerder van de maatschappij aan de krant.

Middel
Personeel dat op de Afrika-routes vliegt neem niet standaard voor vertrek een middel in tegen malaria. “Sommige medewerkers vliegen ontzettend vaak op Afrika en van Malarone (malariamedicijn) kun je je erg ziek voelen. ” De Belgische ITG adviseert het middel pas te gebruiken bij de eerste symptomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button