AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Dertien nieuwe bestemmingen voor KLM in winterseizoen

Air France-KLM heeft vandaag een overzicht gepubliceerd van de winterdienstregeling. Daaruit blijkt dat KLM dertien nieuwe bestemmingen aanvliegt ten opzichte van het vorige winterseizoen. Ook Transavia breidt flink uit.KLM
Intercontinentaal vliegt KLM naar zeven nieuwe bestemmingen: Cartagena (Colombia), Freetown (Sierra Leone), Port Louis (Mauritius), Minneapolis (Verenigde Staten) Monrovia (Liberia), Mumbai (India) en San José (Costa Rica). Daarvan zijn Mumbai, Port Louis en San José geheel nieuw, de andere vier bestemmingen werden dit zomerseizoen al bediend.

Op Europees gebied worden de zomerbestemmingen Catania (Italië), Gdansk (Polen) Graz (Oostenrijk), London-City Airport (Verenigd Koninkrijk), Malaga (Spanje) en Porto (Portugal) nu ook in de wintermaanden aangevlogen.

Pieter Elbers, de CEO van KLM: “In totaal stijgt de capaciteit van KLM het komende winterseizoen met +6,2% ten opzichte van het winterseizoen 2016. Het openen van nieuwe bestemmingen en het verhogen van de capaciteit op intercontinentale en Europese vluchten is geheel in lijn met onze netwerkstrategie en geeft klanten wereldwijd een breder aanbod en meer keuze aan bestemmingen.”

Transavia
Ook Transavia blijft uitbreiden. Ten opzichte van het vorige winterseizoen komen er vier nieuwe bestemmingen bij vanaf Eindhoven: Marrakech (Marokko), Sevilla (Spanje), Tel Aviv (Israel) en Stockholm (Zweden). Vanaf Rotterdam Zestienhoven gaat het om Al Hoceïma (Marokko), Lissabon (Portugal), Bergerac (Frankrijk), Venetië (Italië) en Valencia (Spanje).

Schiphol zijn ze bij Transavia niet vergeten, met de volgende acht nieuwe winterbestemmingen: Belgrado (Servië), Helsinki (Finland), Katowice (Polen), Ljubljana (Slovenië), Munchen (Duitsland), Sofia (Bulgarije), Zurich (Zwitserland) en Olbia (Italië). In totaal krijgt de Nederlandse budgetmaatschappij er dus zeventien nieuwe winterroutes bij.

Het winterseizoen gaat op 29 oktober van start en duurt tot 24 maart.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.