LiefhebberNaast het nieuws

Lijstje: op deze routes zet KLM de 787 Dreamliner in

De 787-9 Dreamliner is het modernste toestel in de KLM-vloot. De Boeing is een stuk stiller, beschikt over een hogere luchtvochtigheid in de cabine en biedt in de businessclass als enige KLM-vliegtuig directe toegang tot het gangpad voor alle passagiers. Hoewel daar tegenover staat dat de stoelen in economyclass vrij smal zijn, willen veel reizigers graag met de 787 vliegen. Met onderstaande lijst zie je overzichtelijk op welke routes KLM de Dreamliner inzet in het komende winterseizoen (vanaf 29 oktober).

Routes
Vertrek vanaf Amsterdam naar:
– Dubai (VAE)
– Port Louis (Mauritius)
– San Francisco (VS)
– New York (VS)
– Washington (VS)
– Minneapolis (VS)
– Calgary (Canada)
– Rio de Janeiro (Brazilië)
– Bogota/Cartagena (Colombia)
– San José (Costa Rica)
– Osaka (Japan)
– Colombo (Sri Lanka)
– Mumbai (India)
– Beijing (China)
– Hangzhou (China)
– Xiamen (China)
– Chengdu (China)
– Sjanghai (China)

Op sommige van de bovenstaande routes worden ook andere toestellen ingezet, en daarom is het belangrijk om bij het boeken goed te checken met welk toestel je vliegt. Bovendien kan KLM altijd besluiten om op het laatste moment toch een 777, 747 of A330 in te zetten, dus een garantie op een vlucht met de Dreamliner is er niet.

De 787-9
KLM heeft bij aanvang van het komende winterseizoen tien 787-9’s in dienst. Deze vliegtuigen beschikken over plaats voor 294 passagiers, waarvan 30 in businessclass en 264 in economy (plus).

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.