fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Delta kijkt naar Airbus en Boeing voor nieuwe toestellen

Delta Airlines kijkt voor een nieuwe order van vliegtuigen naar de Airbus A320neo en Boeing 737MAX. COO van Delta Airlines, Gil West, wil niet vertellen welke toestellen vervangen worden, aldus de website flightglobal. West vertelt zijn plannen tijdens een media evenement in Atlanta.

Vervanging
Gil West geeft aan dat de nieuwe toestellen oudere narrowbody vliegtuigen gaan vervangen in de vloot van Delta Airlines. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gaat 113 Boeing MD-88’s vervangen vanaf nu tot 2020. De MD-88’s hebben een gemiddelde leeftijd van 27,2 jaar. De vervangende toestellen worden de grotere Airbus A321 en Boeing 737-900ER.

Welke oude toestellen van Delta door de Airbus A320neo en Boeing 737MAX worden vervangen wil West niet kwijt. Na de Boeing MD-88 zijn 65 Airbus A320’s en 113 Boeing 757-200’s de oudste toestellen van Delta met een gemiddelde leeftijd van 22,3 jaar.

Bombardier Cserie
Op de vraag of de investering van Airbus in het Cseries programma van Bombardier een impact kan hebben op de beslissing van Delta Airlines zei West: “we zullen naar de prestaties van beide toestellen kijken, vanuit dat perspectief zullen we een beslissing maken. West wilde ook niet antwoorden op de vraag wanneer er een bestelling wordt geplaatst voor de nieuwe toestellen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button