fbpx
Foto-artikelLiefhebberNaast het nieuws

Panoramaterras Schiphol eerder dicht wegens veiligheid

Het panoramaterras op Schiphol is voortaan al vanaf 1 oktober korter geopend. Voorheen was dit eind oktober, met de ingang van het winterseizoen voor de luchtvaart.

Oktober
Een woordvoerster van Schiphol bevestigt aan Up in the Sky dat het terras van 1 oktober tot de laatste zaterdag van oktober geopend is van 08:00 uur tot 19:00 uur. Ze zegt: “Reden hiervoor is dat het in deze periode ’s ochtends later licht en ’s avonds eerder donker is. Er is dan weinig zicht op het panoramaterras en in het kader van veiligheid voor bezoekers is besloten om in deze periode deze tijden aan te houden.”

Regulier
Vanaf de laatste zondag in oktober gaan de reguliere winteropeningstijden weer in, bevestigt de woordvoerster. Dat houdt in dat het terras van 09:00 uur tot 17:00 uur open is. De openingstijden in de zomer zijn van zeven uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds. Het zomerseizoen loopt vanaf de laatste zondag in maart. “De verwachting is dat we deze overgangsperiode jaarlijks aanhouden”, aldus de zegsvrouw van Schiphol.

Niet leuk
Luchtvaartliefhebbers vinden de vervroegde sluiting niet leuk. Zij maakten van het vroeger invallen van het donker gebruik om nachtfoto’s te maken van de luchthaven. Nu het terras vroeger dicht gaat, wordt het lastiger om deze shots te maken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button