fbpx
FinancieelNieuwsOnderwerpen

A4E: Afschaffen vliegtaks goed voor Europese economie

Airlines for Europe (A4E) laat aan de hand van een onderzoek weten dat het afschaffen van de vliegbelastingen de Europese economische groei ten goede kan komen met 215 miljard euro aan inkomen en voor 110.000 nieuwe banen zorgt tot 2030.

Onderzoek
Uit het onderzoek van A4E, wat vandaag gepresenteerd werd in Brussel, komt naar voren dat het afschaffen van alle vliegbelastingen voor passagiers de Europese economie kan doen groeien met 215 miljard in de komende twaalf jaar. De inkomsten kunnen groeien van 10,8 miljard per jaar in 2018 naar 25 miljard per jaar in 2030. Het afschaffen van de vliegtaksen zal in de eerste twee jaar voor 47.000 nieuwe banen zorgen en in 2030 oplopen tot 110.000 banen.

Thomas Reynaert
De directeur van A4E zegt over het onderzoek: “het onderzoek laat zien dat de impact van vliegbelastingen voor passagiers de economische groei en het toerisme hinderen. Landen die de vliegtaks hebben geschrapt hebben een explosieve groei gezien in luchtverkeer, dat hun economie ten goede komt. Lidstaten kunnen niet meer hun ogen sluiten als ze eenmaal beseffen dat maximale economische voordelen gerealiseerd worden door afschaffing van deze taksen”.

Vliegbelasting
Op dit moment worden vliegbelastingen in de volgende landen gebruikt: Oostenrijk, Kroatië, Griekenland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Letland, Italië, Noorwegen en Groot-Brittannië. In het nieuwe regeerakkoord van het kabinet Rutte III staat dat, als andere maatregelen niet werken, de vliegtaks in Nederland geherintroduceerd gaat worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button