fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Airberlin en NIKI niet meer in oneworld alliantie

Het failliete airberlin en dochteronderneming NIKI zullen vanaf 27 oktober 2017 geen lid meer zijn van de oneworld alliantie, zo meldt oneworld op haar website.

airberlin
De Duitse luchtvaartmaatschappij airberlin trad in maart 2012 toe tot de oneworld alliantie. Samen met Oostenrijkse dochteronderneming NIKI waren zij de leden die beide landen in deze samenwerking vertegenwoordigden. Nu airberlin failliet is verklaard en samen met NIKI uit de alliantie treedt heeft oneworld geen Duitse en Oostenrijkse leden meer.

Oneworld
In de verklaring op de website van oneworld staat te lezen dat zij een sterke aanwezigheid blijven behouden in Duitsland en Oostenrijk dankzij andere leden van de alliantie. Met het verlies van airberlin verdwijnen er twaalf bestemmingen die oneworld in het netwerk heeft. In totaal zullen tien andere leden nog dertien bestemmingen in Duitsland en Oostenrijk bevliegen.  In Europa doen de oneworld leden meer dan 230 bestemmingen aan in 40 verschillende landen.

Frequent flyers
Passagiers die gebruik maken van airberlins ‘topbonus frequent flyer programma’ kunnen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen van oneworld nog aanspraak maken op hun status, ook al zal airberlin zelf vanaf 27 oktober niet meer bestaan. Het gaat om reizigers met een Emerald, Sapphire en Ruby status. Tot de laatste dag dat airberlin in de lucht blijft kunnen frequent flyers gebruik maken van de lounges en andere faciliteiten die airberlin aanbiedt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button