fbpx
AirlinesOnderwerpen

Airbus: verdubbeling van vloot Midden-Oosten in 2036

Luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten zullen 2590 nieuwe commerciële toestellen nodig hebben, zo laat Airbus weten tijdens de Wereldwijde Marktvoorspelling 2017. De vernieuwing van de vloot in het Midden-Oosten zal een marktwaarde hebben van 600 miljard dollar.

Verdubbeling
Naar verwachting zal de vloot in het Midden-Oosten verdubbelen van 1250 toestellen op dit moment naar 3320 vliegtuigen in 2036. In de tussentijd zullen er 520 toestellen met pensioen gaan en 2070 nieuwe toestellen bijkomen. De voorspelling volgens Airbus is dat er 1080 narrowbodies, zoals de Airbus A320 en hetzelfde aantal widebodies, bijvoorbeeld de Airbus A330 aangekocht worden. De vliegtuigbouwer verwacht ook dat er nog 430 grote vliegtuigen, zoals de Airbus A350 en A380 bijkomen in de komende twintig jaar.

Groei
Volgens berekeningen van Airbus zullen er 95 ‘mega luchtvaartsteden’ zijn rond het jaar 2036. Iedere stad zal meer dan een miljoen passagiers op langeafstandsvluchten vervoeren. Het Midden-Oosten zal het aantal ‘mega luchthavensteden’ verdubbelen van de huidige vijf naar elf. De grootste groei van vluchten zal zijn naar Latijns-Amerika, met zo’n 8,5 procent per jaar tot 2036. Het vrachtvervoer zal de komende twintig jaar het sterkst groeien tussen het Midden-Oosten en Azië, met zo’n vier procent per jaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button