fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Antwerp Airport richt zich op Nederlandse reizigers

Antwerp Flanders International Airport bereidt zich voor op Nederlandse reizigers. Nu de kans bestaat dat de vliegtaks wordt heringevoerd in Nederland wil de luchthaven een aantrekkelijk alternatief bieden aan reizigers uit Nederland, zo staat te lezen op de website van Antwerp Airport.

Marcel Buelens
Directeur van Antwerp Flanders International Airport en Internationale luchthaven Oostende-Brugge, Marcel Buelens: “Nu de vliegprijzen bij onze noorderburen gaan stijgen, wordt het aanbod vanaf de Vlaamse luchthavens nòg interessanter.” Hij wil daarom met Antwerp Flanders International Airport een goed alternatief bieden als luchthaven voor Nederlandse reizigers. De grootste troeven vindt hij de bereikbaarheid van het vliegveld en de lage parkeerkosten, zo laat hij weten in een interview met BN DeStem.

Passagiers
Uit een onderzoek dat werd gedaan voor een masterproef aan de Universiteit van Antwerpen blijkt dat bijna tien procent van de passagiers op de luchthaven van Antwerpen uit Nederland komt. Van die groep komt 71 procent uit de zuidelijke provincies, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. 29 procent van de Nederlandse reizigers komt uit verder gelegen gebieden zoals de Randstad en Friesland. In totaal ontving de luchthaven in Antwerpen in september van dit jaar 27.758 reizigers, een stijging van veertien procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Nadelen
De luchthaven in Antwerpen heeft een enkele landingsbaan van 1510 meter en deze kan niet verlengd worden, het vliegveld ligt tegen een woonwijk, dus grote vliegtuigen kunnen er niet landen. Ook de bereikbaarheid kan in twijfel getrokken worden door de grote verkeersproblemen op de ring rond Antwerpen. Volgens woordvoerster Catherina Stuyck valt dit mee want: “dat is bij eigenlijk alle vliegvelden het geval”.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button