fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Balearics nieuwe vliegmaatschappij Thomas Cook Group

Thomas Cook Group Airlines heeft een nieuwe luchtvaartmaatschappij opgericht: Thomas Cook Airlines Balearics. Het bedrijf heeft een nieuwe Airline Operater Certificate (AOC) aangevraagd en wil vanaf begin 2018 de eerste vluchten uitvoeren, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Balearics
De nieuwe luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Balearics heeft de basis in Palma de Mallorca. In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië heeft de Thomas Cook Group al luchtvaartmaatschappijen, de nieuwe in Mallorca zal een aanvulling worden op het bestaande netwerk. Met de nieuwe basis zal Thomas Cook flexibeler zijn en tegen competitieve prijzen vluchten kunnen aanbieden. Ook krijgen ze een beter toezicht op de kwaliteit dan het huidige stelsel bestaande uit leaseafspraken met derde partijen.

Vliegtuigen
De nieuwe luchtvaartmaatschappij wil vanaf voorjaar 2018 vliegen met ten minste drie Airbus A320’s die voorheen gebruikt werden door Thomas Cook Airlines België. De vliegtuigen zullen de huidige toestellen die de Duitse tak van Thomas Cook Airlines, Condor, nu leaset van een derde partij vervangen.

Christoph Debus
Christoph Debus, de Chief Airline Officer van de Thomas Cook Groep zegt over de nieuwe vliegmaatschappij: “de nieuwe luchtvaartmaatschappij en basis zal ons het juiste platform bieden om het seizoensaanbod beter te regelen. We krijgen nu meer controle tegen lagere kosten terwijl we de keuze van bestemmingen die wij onze klanten aanbieden kunnen vergroten. Met meer dan een miljoen klanten die jaarlijks naar Palma vliegen hebben we al een sterke bestaande infrastructuur waarop we kunnen bouwen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button