fbpx
IncidentenNieuws

Opnieuw Spaanse straaljager neergestort

Voor de tweede keer binnen een week is er in Spanje een gevechtsvliegtuig van de Spaanse luchtmacht gecrasht. Na de start vanaf de vliegbasis Torrejon bij Madrid is een EF-18 Hornet van Ala 12 neergestort. Dit maakte de Spaanse luchtmacht bekend op de officiële website.

Na de start verloor het toestel hoogte en is gecrasht. De 26-jarige piloot, luitenant Fernando Pérez Serrano, kwam hierbij om het leven. De Spaanse onderzoekscommissie voor luchtvaartongevallen stelt een onderzoek in.

Gemoderniseerd
Tussen 1985 en 1990 ontving de Spaanse luchtmacht 72 EF-18 Hornet gevechtsvliegtuigen. In 1995 kreeg Spanje nog eens 24 voormalige US Navy F/A-18A Hornets. Op dit moment vliegen er nog ongeveer 85 Hornets, van drie verschillende vliegbases. Eind jaren ’90 werden alle Spaanse Hornets gemoderniseerd tot “EF-18A+” standaard, vergelijkbaar met de Amerikaanse F/A-18C/D. Vervolgens ondergingen zo’n tien jaar geleden de toestellen bij EADS/CASA in Spanje een ‘mid life upgrade’, met name op het gebied van avionica.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button