fbpx
AdvertorialsBedrijven uitgelichtNieuws

Vlieg nu zelf met korting in Boeing 737

– advertentie –

Piloot worden: voor veel mensen is het een droom. ProSim4u laat die droom uitkomen in de simulator. In de 737NG-sim kan iedereen ervaren hoe het voelt om een Boeing 737 te besturen. Er kan niets mis gaan, maar dat maakt het gevoel niet minder echt. Speciaal voor lezers van Up in the Sky biedt ProSim4u een aantrekkelijk kortingsarrangement aan!

Gebruik de code “UPOKT2017” en vlieg voor slechts € 110,- normaal 147,50. KLIK HIER

Up in the Sky-redacteur Bas Joosse nam zelf ook even plaats achter de stuurknuppel, in beide simulatoren die ProSim4u heeft staan: de TWIN (Beech Baron B58) en uiteraard de B737. Lees hieronder zijn verslag.

ProSim4u-eigenaar Peter Visser valt direct op door zijn no-nonsense houding, hij is ontspannen en open in de communicatie. Hij biedt verschillende trainingen: voor iemand die nog geen minuut gevlogen heeft en gewoon het gevoel eens wil ervaren, tot een opleidingstraject dat uiteindelijk leidt naar een full-motion sim. Ook afgestudeerde piloten weten ProSim4u te vinden ter voorbereiding van de selecties bij vliegmaatschappijen.

“In de sim moeten de zweetdruppels komen”, kondigt Peter aan. Hij legt uitgebreid en met een gezonde dosis humor uit waar de meters in de sim voor dienen. De TWIN vertrekt vanaf Rotterdam. Dat vliegen geen 1-2-3’tje zou worden wist ik wel, maar toch viel dit nog tegen. Na een laatste check gaan de gashendels naar voren voor een rondje virtueel Rotterdam.
In de lucht blijkt het toch lastig om een toestel met twee motoren onder controle te houden. Het let allemaal heel nauw. Niet teveel gas, neus omhoog, niet te ver, goed indraaien en dan recht op de baan landen. Tijdens de vlucht blijft Peter uitgebreid en positief coachen, zelfs als ik de TWIN bijna in een gebouw boor. Zonder veel moeite pak ik de route weer op en na wat spannende momenten staat het toestel veilig aan de grond.

Bij de B737 komt het allemaal nóg nauwer. Een vluchtje van Amsterdam naar Rotterdam is vrij straight forward, letterlijk. De 737 is, nog meer dan de TWIN, vooral een kwestie van de balans zoeken tussen te weinig doen en teveel. Omdat de route voorgeprogrammeerd staat, scheelt dat in ieder geval één aandachtspunt. Ook hier coacht Peter uitgebreid, positief en met humor. Maar toch blijkt het nog lastig genoeg om de kist precies op koers te houden en ‘m dan geleidelijk te laten dalen naar Zestienhoven. Uiteindelijk lukt het om de kist recht voor de baan te krijgen.

De landing verloopt, voor zover ik als beginnend sim-piloot kan inschatten, vlekkeloos. Het zweet staat dit keer niet op mijn voorhoofd, maar toch scheelt het niet veel. Eén ding weet ik wel: ik wil meer!

Aanbieding voor de lezers van Up in the Sky

Introductievlucht Boeing 737-800
• Briefing vooraf (15 minuten)
• Starten motoren
• Pushback
• Taxi naar de startbaan
• Take-off
• Climb-out
• Diverse vliegoefeningen op hoogte
• Diverse naderingen
• Diverse landingen
• Taxi naar de gate
• Stoppen motoren
• Debriefing en certificaat uitreiking (15 minuten)

De briefing en debriefing vallen buiten de zuivere vliegtijd van 60 minuten.
Het totale programma duurt dus anderhalf uur.

Gratis extra’s:
• Privéles (1-op-1 met begeleider)
• gratis thee koffie of frisdrank tijdens briefing
• eigen inbreng mogelijk (ander vliegveld, weersomstandigheden etc.)
• video opname (ca. 10 minuten videosamenvatting)
• Luchtdoop certificaat
• Korting op volgende trainingsvlucht 20% (voorwaarden zie website)

De waarde van dit arrangement is € 147,50. Lezers van Up-in-the-Sky kunnen dit arrangement boeken met couponcode “UPOKT2017” voor slechts € 110,-. Ook is het mogelijk om cadeau te geven in de vorm van een cadeaubon (1 jaar geldig). KLIK HIER

De kortingscode is te gebruiken tot 30 november 2017. Vluchten moeten binnen een jaar na boeking gevlogen worden. Hieronder wordt uitgelegd hoe de kortingscode te gebruiken is:

Partner Content

Uw bedrijf ook op Up in the Sky? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button