fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Wizz Air UK vraagt AOC aan in Verenigd Koninkrijk

Wizz Air UK heeft een aanvraag ingediend bij de burgerluchtvaartautoriteit van het Verenigd Koninkrijk voor een Air Operater’s Certificate en een exploitatievergunning, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Wizz Air UK
Wizz Air UK, een dochtermaatschappij en volledig eigendom van Wizz Air Holdings, wil vanaf maart 2018 met toestellen die in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd staan vliegen, onder voorbehoud dat ze de vergunningen krijgen. De basis die Wizz Air nu al heeft op Londen Luton Airport, wordt dan volledig voor Wizz Air UK. Het bedrijf zal investeren in lokale middelen zoals 100 man personeel voor managementfuncties, piloten en cabinepersoneel. Als alles volgens de planning van Wizz Air verloopt moet eind 2018 alles operatief zijn. Routes die niet worden overgenomen door Wizz Air UK zullen in handen blijven van de moedermaatschappij. In totaal heeft Wizz Air 41 routes vanaf Luton Airport.

Wizz Air
De eerste vlucht van de Hongaarse vliegmaatschappij was van Katowice naar Londen Luton Airport in mei 2004. Nu heeft de maatschappij 73 verschillende routes naar 41 bestemmingen vanuit negen vliegvelden. In de laatste twaalf maanden vervoerde Wizz Air zeven miljoen passagiers op de vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk, een groei van veertien procent ten opzicht van vorig jaar.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button