NieuwsOnderwerp

Airbus A330neo stijgt voor het eerst op – video

De Airbus A330neo is vandaag voor het eerst de lucht ingegaan. Om iets voor tien uur vanochtend steeg het toestel zonder problemen op vanaf de luchthaven bij de Airbus-fabriek in Toulouse.

Specifiek gaat het om een A330-900 met registratie F-WTTN, het grootste toestel uit de nieuwe modelreeks en de opvolger van de A330-300. De ontwikkeling van de kleinere en veel minder populaire A330-800 is nog niet zo ver gevorderd.

Betere motoren en vleugels
Deze generatie toestellen beschikt ten opzichte van de huidige A330’s over nieuwe motoren en verbeterde vleugels, waardoor ze zuiniger en stiller moeten zijn. Er zijn ruim 200 exemplaren door maatschappijen besteld.

Grootste klant
De grootste klant is AirAsia met een order voor 66 toestellen. Ook KLM-partner Delta heeft er met 25 veel besteld. TAP Portugal is de launch customer van de A330neo en ontvangt het eerste exemplaar naar verwachting begin 2018.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button