Naast het nieuwsNieuwsOverig nieuwsProfessional

Dubai Airport CEO: groei Schiphol ook voor ons belangrijk

Terwijl Schiphol tegen de groeilimiet aankomt raakt ook Dubai International bijna vol. Volgens luchthavendirecteur Paul Griffiths kan een rem op de verdere groei van Schiphol ook consequenties hebben voor Dubai, waar inmiddels aan een heel nieuw vliegveld wordt gebouwd. Dat zegt hij in een interview in het Financieele Dagblad.

Netwerk
“Luchthavens zijn onderdeel van een netwerk. Als je onvoldoende capaciteit hebt aan beide kanten van een route, dan kun je er geen extra vlucht aan toevoegen”, legt Griffiths uit. “Ik zou zowel Schiphol als andere luchthavens willen aanbevelen om te investeren in de capaciteit, waardoor het wereldwijde netwerk daar voordeel van heeft.”

Concurrent
Op de vraag of Griffiths Schiphol als een concurrent ziet antwoordt hij: “Schiphol denkt mogelijk dat wij een concurrent zijn, maar we juichen het toe als andere luchthavens uitbreiden, want dit geeft ons mogelijkheden om markten te bedienen die groeien.” Volgens de topman is Schiphol-Dubai erg belangrijk voor leisure- en zakenreizen. “Groei op Schiphol betekent groei in Dubai, en dat is goed voor ons allebei.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button