fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Etihad overweegt afschaffing gratis ruimbagage

Na de zeer kostbare en mislukte avonturen met Alitalia en Airberlin zoekt Etihad nu naar nieuwe inkomstenstromen. Deze week kondigt de Arabische maatschappij aan dat het overweegt om de gratis ruimbagage voor economyclass-passagiers af te schaffen.

Proef
Om te testen hoe klanten reageren op het moeten betalen voor ruimbagage, doet Etihad van 18 oktober tot en met 31 maart een proef op de routes van Abu Dhabi naar Bahrein en Koeweit. Op die verbindingen wordt een nieuw economy-tarief geïntroduceerd (Deal Fare) waarbij ruimbagage niet langer is inbegrepen.

Succes
Als de proef een succes is, dan wil Etihad dit tarief ook op andere routes gaan invoeren. Het bedrijf weet nog niet of het dit op alle routes wil doen, of slechts een deel daarvan. Het is dus mogelijk dat ook reizigers op de dagelijkse vlucht vanuit Amsterdam voor hun koffer gaan betalen.

De Arabische maatschappij denkt dat reizigers positief zullen reageren, aangezien ze meer flexibiliteit krijgen en minder voor het goedkoopste ticket hoeven te betalen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button