AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessional

KLM werkt samen met Turks Atlasglobal

KLM begint vanaf eind deze maand een samenwerking met de Turkse prijsvechter Atlasglobal. De maatschappijen wisselen vluchtnummers uit, waardoor er gezamenlijk wekelijks veertien vluchten tussen Amsterdam en Istanbul Ataturk worden uitgevoerd.Turkije
Voor KLM-passagiers betekent de samenwerking dat er meer bestemmingen in de Turkse regio bijkomen, zei senior VP Europe van KLM. “Met de samenwerking met Atlasglobal versterkt KLM haar netwerk in de regio en biedt haar passagiers daarmee meer overstapmogelijkheden en op termijn meer bestemmingen in Turkije.”

Codes
Atlasglobal vliegt een keer per dag tussen Amsterdam en Istanbul. Aan deze vluchten wordt de KL-code toegevoegd. Andersom krijgen vluchten van KLM op de route een code van Atlasglobal. De codeshare gaat in op 29 oktober.

Uitgebreid
In een later stadium wordt het aantal codeshare-routes uitgebreid. Atlasglobal ziet met de samenwerking kansen om te groeien in Europa, aldus CEO Murat Ersoy. Atlasglobal heeft een netwerk van vooral Turkse bestemmingen. De maatschappij vliegt met een vloot van 24 toestellen naar bijna 60 bestemmingen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.