fbpx
Onderwerpen

Ontslag voor personeel dat United-passagier mishandelde

De luchtvaartautoriteit van Chicago heeft twee beveiligingsmedewerkers ontslagen die betrokken waren bij de beruchte mishandeling aan boord van een United-vlucht eerder dit jaar, zo melden diverse Amerikaanse media. Passagier David Dao werd toen bloedend het vliegtuig uitgesleept, tot grote schrik van de overige passagiers.

Reden voor ontslag
Eén van de twee agenten raakt zijn baan kwijt doordat hij de situatie nodeloos escaleerde, en de ander omdat hij achteraf de feiten over het incident probeerde te verdraaien. De luchtvaartautoriteit onderzoekt nog of de procedures veranderd moeten worden om dit soort mishandelingen in de toekomst te voorkomen.

Incident
Dr. Dao zou in april met United van Chicago naar Louisville vliegen, maar doordat er op het laatste moment enkele United-medewerkers moesten meevliegen en er niemand een vlucht later wilde nemen was er te weinig plek aan boord. Dao moest daarom vertrekken, maar weigerde dat, waarna hij door de beveiligingsmedewerkers hardhandig werd weggesleept.

Beelden van het incident gingen de hele wereld over en veroorzaakten veel ophef. United moest diep door het stof en trof een schikking met het slachtoffer.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button