AirlinesOnderwerpProfessionalVeiligheid

Amerikaans bedrijf zoekt gratis naar wrak MH370

Het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity begint opnieuw met zoeken naar het wrak van vlucht MH370. Dit stelt de Australische minister van transport Darren Chester. Het bedrijf voert de zoektocht in eerste instantie gratis uit.Vlucht MH370 verdween op 8 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.  Aan boord van het toestel bevonden zich 239 mensen. China, Malaysia en Australië zochten tot begin januari tevergeefs naar het wrak. Bij die zoektocht werd 120 duizend vierkante kilometer zeebodem doorzocht, maar werd geen vliegtuig gevonden.

Aanbod
Ocean Infinity meldde zich in augustus bij de Maleisische regering met het aanbod om weer te gaan zoeken naar het toestel. Het bedrijf deed dit op verzoek van de nabestaanden van passagiers aan boord van het toestel. De Maleisische regering gaat nu op het aanbod in.

Gratis
Ocean Infinity werkt op basis van ‘no find, no fee’, waarbij alleen betaald wordt als het toestel gevonden wordt. Hoeveel geld de nabestaanden in dat geval krijgen, is niet duidelijk. Bij de zoektocht zet het bedrijf onderwaterrobots in.

Hoopvol
De Australische minister van transport Darren Chester toont zich in zijn statement hoopvol. “Ik hoop op een succesvolle zoektocht, maar wil ook de hoop bij de nabestaanden niet onnodig aanwakkeren”, stelt hij.

Oude informatie
De zoektocht begint volgens Chester in hetzelfde gebied als waar Australië, China en Maleisië eerder zochten. “Er is geen nieuwe informatie om de locatie van het toestel te bepalen. We leveren data die we gebruikt hebben bij de eerdere zoektocht”, laat de minister weten.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.