AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Etihad roostert Boeing 777 in op Amsterdam

Etihad komt in november twee keer met de Boeing 777-300ER naar Amsterdam. De maatschappij vervangt op 23 en 27 november de Boeing 787-9 Dreamliner en de Airbus A330 voor de grotere triple seven. Dit blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.Vervangen
Etihad vliegt vijf keer per week met de Dreamliner op Schiphol. De overige twee dagen in de week, elke dinsdag en donderdag, wordt normaliter een A330-300 ingezet. Op donderdag 23 november vervangt de B777 de A330. De week erna, op 27 november wordt de B787-9 vervangen.

Grand Prix
De inzet van de 777 komt vermoedelijk door de Grand Prix van Abu Dhabi. De Formule 1 wedstrijd wordt tussen 24 en 26 november verreden. Vorig jaar zette Etihad vanwege dat evenement ook al de triple seven in. De maatschappij is titelsponsor van de race.

Capaciteit
De inzet van het grotere toestel betekent een forse toename in stoelcapaciteit. Etihad heeft drie varianten op de Boeing 777-300ER, waarvan één met first class. Naar Amsterdam wordt naar verwachting een toestel ingezet met alleen business- en economyclass. In de toestellen kunnen ten minste 380 passagiers mee, in de high-density uitvoering is plaats voor 412 passagiers. In de 787’s van Etihad passen maximaal 299 passagiers.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.