MilitairNaast het nieuwsNieuws

Japanse F-4EJ Phantom uitgebrand na ongeval | Video

Een F-4EJ Phantom van de Japanse luchtmacht is woensdag in brand gevlogen, na een ongeval tijdens het taxiën. Het linker hoofdwiel brak af tijdens het taxiën naar de startbaan, waarna de brandstoftank onder de vleugel vlam vatte. Op de beelden van de Japanse omroep NHK is te zien dat beide vliegers het toestel hebben kunnen verlaten.Een dag eerder raakte een UH-60J Blackhawk reddingshelikopter van de Japanse luchtmacht vermist tijdens een nachtvlucht boven zee. Uitrustingsstukken van de bemanning zijn wel al gezien, maar het wrak van de helikopter is nog niet gevonden.

Vervangen
De brand met de F-4 gebeurde op de vliegbasis Hyakuri, ten noordoosten van Tokio. Op de vliegbasis staan twee squadrons met de F-4EJ Phantom luchtverdedigingsjager gestationeerd en een squadron met de RF-4E Phantom fotoverkenningsversie. Binnen een paar jaar zullen deze bijna 40 jaar oude toestellen worden vervangen door de F-35.

Vermist
De UH-60J Blackhawk reddingshelikopter die sinds dinsdag is vermist, was opgestegen van de vliegbasis Hamamatsu. Tijdens een nachtelijke trainingsvlucht boven zee is de helikopter vermist geraakt. Naar het wrak van de helikopter en de lichamen van de vier bemanningsleden wordt nog altijd gezocht. Uitrustingsstukken van de bemanning en wrakstukken van de helikopter zijn wel al gesignaleerd.

Tags

Gerelateerde artikelen

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.