Naast het nieuwsOverig nieuws

Malaysia schuift nieuwe ceo naar voren

Malaysia Airlines schuift chief operational officer Izham Ismail door naar de positie van ceo. De Maleisiër vervangt de Ier Peter Bellew, die naar Ryanair vertrekt.

Ismail is nu als coo verbonden aan Malaysia en wordt per direct ceo. Begin december neemt hij officieel het stokje over van Bellew.

Vertrek
Zittend ceo Pieter Bellew maakte eerder deze week bekend dat hij coo wordt bij Ryanair. Bij de Ierse carrier kwam die positie vrij na het vertrek van Michael Hickey. Hij stapte op na de chaos die ontstond omdat Ryanair vluchten schrapte. Bellew was sinds april 2016 in dienst bij Malaysia.

Ismail werkt al sinds 1979 bij Malaysia waar hij begon als piloot. Bij de maatschappij vestigde hij diverse records. Zo was hij de eerste vlieger die van Kuala Lumpur oostwaarts naar Seattle vloog en weer terug. Die vlucht rond de wereld werd afgelegd in totaal 41 uur en 59 minuten. Ook brak hij hierbij het record avn de langste vlucht: 23.310 mijl.

Eigen talent
De bestuursvoorzitter van Malaysia, Tan Sri Md Nor Yusof, is verheugd over de benoeming van Ismail. “Ik ben er trots op dat hij ons eigen gekweekte talent is. Ik vertrouw erop dat hij de maatschappij verder kan brengen en dat het herstructureringsplan gehaald wordt”, stelt hij.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close