fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Singapore dicht bij tekenen miljardendeal Boeing

Singapore Airlines en Boeing ronden volgende week een deal voor 39 nieuwe 777’s en 787’s af. Dit stelt de Singaporese minister-president Lee Hsien Loong in een interview met tv-zender CNBC.

Lee Hsien Loong bezoekt de Verenigde Staten komende week en hoopt dan een grote deal met Boeing af te kunnen ronden. Singapore Airlines maakte in februari al bekend 39 nieuwe toestellen te willen bestellen bij Boeing. De order voor 20 777-9’s en 19 787-10’s was toen nog niet definitief en nog niet opgenomen in de orderboeken bij Boeing.

Volgens de Singaporese minister-president wordt de deal snel getekend. “Ik denk dat het een done deal is”, stelt Hsien Loong.

Bestaande order
De 787-order is een uitbreiding van een bestaande order die Singapore bij Boeing heeft. De maatschappij is de launch-customer van de 787-10 en heeft 30 exemplaren van het toestel besteld.

777
Singapore is een nieuwe klant voor de 777-9. Met de eerdere versies van de triple seven is SIA verre van onbekend. In 1997 nam de maatschappij de eerste 777 af; inmiddels vliegen er 52 toestellen bij het bedrijf.

Orderboek
Dat de handtekeningen nog niet gezet zijn, hoeft niet te betekenen dat Boeing geen rekening houdt met de grote order. In het orderboek van juni stonden 20 777-9’s en 19 787-10’s voor een ‘unidentified customer’ genoteerd; mogelijk worden deze toestellen na het tekenen van de papieren aan de order van Singapore Airlines toegevoegd

Hoeveel Singapore Airlines betaalt voor de 39 toestellen, is niet duidelijk. Op basis van de catalogusprijzen kost de order zo’n 13,8 miljard dollar. Analisten schatten in februari het werkelijke bedrag op

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button