AirlinesOnderwerpProfessional

Air Mauritius ontvangt eerste A350 – Foto’s

Air Mauritius heeft vrijdag haar eerste A350 ontvangen. De maatschappij least het toestel van AerCap.Lease
De Mauritiaanse luchtvaartmaatschappij ontving de eerste A350-900, die voor een langere periode wordt geleased. Het toestel is geconfigureerd met 298 stoelen in economyclass en 28 stoelen in businessclass. In totaal bestelde het bedrijf vier A350-900’s bij Airbus en twee leasevliegtuigen bij AerCap.

Berg
De eerste A350 is gedoopt als ‘Le Morne Brabant’, vernoemd naar een berg in Mauritius die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De maatschappij beschikt over een vloot van tien Airbus-toestellen: zes A340-300’s, twee A330-200’s en twee A319’s. Daarnaast heeft het bedrijf drie ATR 72-500 turboprops en twee Bell 206 helikopters.

Amsterdam
Vorige maand maakte Air Mauritius bekend de frequentie van vluchten naar Amsterdam te verhogen. In de zomermaanden juli, augustus en september biedt de luchtvaartmaatschappij drie wekelijkse vluchten aan naar Amsterdam. De planning was eerst dat dit er twee zouden zijn.

Foto’s

De eerste A350-900 voor Air Mauritius – ©Airbus
De eerste A350-900 voor Air Mauritius – ©Airbus
De eerste A350-900 voor Air Mauritius – ©AerCap

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.