IndustrieOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Ceo Airbus verwacht ‘duizenden’ CSeries te verkopen

Airbus verwacht veel van de CSeries. Dat onderstreepte ceo Tom Enders bij een zakenontbijt in Montreal. Hij zei veel toestellen te willen verkopen, meldt The Financial Post.De Frans/Duitse vliegtuigbouwer nam maandag het CSeries programma van Bombardier over. De Canadese vliegtuigbouwer had grote moeite om het programma overeind te houden. Airbus neemt het programma nu over omdat de productie loopt.

Bij een ontbijt in Montreal stelde Enders te geloven in de toekomst van de CSeries. Airbus “weet hoe we single aisle vliegtuigen moeten verkopen”, aldus Enders. De verkoop is pas aan het begin, verwacht Enders. “Ik denk dat we veel meer van deze vliegtuigen zullen verkopen. Ik denk dat we er duizenden verkopen.” Airbus gaat de toestellen ook produceren in de Verenigde Staten.

A319
De komst van de CSeries gaat ten koste van de A319, één van de kleinste modellen uit de A320-family. Airbus verkocht de afgelopen jaren in totaal 1460 toestellen.

Geen overname
Enders benadrukte tijdens het ontbijt dat Airbus Bombardier niet zal overnemen. Wel verwacht hij dat de komende maanden moeilijk worden voor Bombardier, omdat Boeing “alles wat ze hebben” in de strijd zal gooien tegen de vliegtuigbouwer.

Geruststelling
Volgens Alain Bellamare, ceo van Bombardier, zal de komst van Airbus geruststellend werken voor luchtvaartmaatschappijen die zich zorgen maakten over de toekomst van de CSeries.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.