IncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijk

Weer een vrouw die ‘geluksmuntjes’ in motor gooit

Voor de tweede keer dit jaar is er een vrouw die geluksmuntjes in de motor van een vliegtuig gooit voor een voorspoedige vlucht. Dat meldt het AFP.Geluk
De 76-jarige Chinese vrouw vloog met Lucky Air. Om een veilige vlucht te hebben toste ze een paar muntjes in de motor van het toestel. Het voorval vond woensdag plaats op luchthaven Anqing Tianzhushan, in het oosten van China.

Vertraging
Het vliegtuig werd preventief de hele nacht aan de grond gehouden. Passagiers konden de volgende ochtend hun route naar Kunming, in zuidwest-China, vervolgen. De vrouw werd opgepakt door de politie. Het is nog niet duidelijk of er een aanklacht tegen haar wordt ingediend.

Boeddhist
In juni was er een 80-jarige vrouw die zorgde voor een vertraging van zes uur van een China Southern-vlucht nadat ze negen munten opgooide in de motor tijdens het boarden. Eén daarvan bleef steken. Zij werd aangehouden maar vervolging bleef uit vanwege haar leeftijd. Volgens luchthavenautoriteiten zou ze een toegewijde boeddhist zijn en geloven dat ze met het opgooien van munten in de motor haar veiligheid op de vlucht naar Guangzhou zou verzekeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.