fbpx
MilitairNaast het nieuwsNieuws

Defensie oefent bij Twente Airport

De Luchtmacht houdt komende week samen met de Landmacht een oefening in het gebied rond Twente Airport. Commando’s van de Landmacht zullen op 24 en 25 oktober parachutelandingen uitvoeren en op 25 en 26 oktober zullen helikopters van de Luchtmacht oefenen met het afzetten en weer oppikken van militairen.

Red Dagger II
De oefening “Red Dagger II” is een gezamenlijke oefening van het Korps Commandotroepen en het Defensie Helikopter Commando (DHC). Overdag en ‘s avonds zullen helikopters tijdens de oefening ook laagvliegen, wanneer dat nodig is.

Beperking
In een gebied met een straal van ongeveer 10 kilometer rond de luchthaven Twente zijn tijdens de oefening beperkingen opgelegd aan het overige vliegverkeer. Omdat de commando’s per parachute uit een C-130 Hercules zullen springen, wil men geen ongecontroleerde vluchten in de directe omgeving hebben.

Samenwerking
Op woensdag en donderdag vindt het ‘Helicopter Assault Force’-onderdeel van de oefening plaats. Tijdens deze twee dagen zullen bemanningsleden van de helikopters en de commando’s van de landmacht oefenen in samenwerking en integratie tussen eenheden van de Luchtmacht en de Landmacht.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button