fbpx
Flight ReportsNaast het nieuwsReviewsTravel

Flight review: TAP A319 AMS-LIS | Video

TAP Portugal A319
TP 663 | 29-09-2017
Stoel 9E (emergency exit)
Full service
Waardering*:

Over TAP
TAP vliegt dagelijks drie keer tussen Lissabon en Schiphol met een A320 family toestel. Al naar gelang de ticketverkoop is het een A319, A320 of A321. De maatschappij heeft haar hub op Lissabon. Vanaf daar kunnen passagiers overstappen naar verre bestemmingen, met name in Latijns-Amerika. Van oudsher heeft Portugal banden met Brazilië. Dit is dan ook het belangrijkste land voor TAP, met twaalf routes. De maatschappij heeft tevens een behoorlijk Europees netwerk en een flink aantal West-Afrikaanse routes. De A320 family-vloot bestaat uit 43 toestellen. Voor de long-haul heeft TAP vier A340-300’s, drie A330-300’s en zestien A330-200’s. Regionale dochter TAP Express heeft nog eens twintig kleinere vliegtuigen (E190/E195 en ATR72’s).

Up in the Sky was te gast op de route Amsterdam-Lissabon. TAP vliegt vanaf Schiphol ook dagelijks op Porto; dit gebeurt met een Embraer E190.

Stoel
Het toestel was voorzien van een gloednieuwe Recaro slimline stoelen. De stoelen zien er strak uit en zitten stevig. We zaten op rij 9, een nooduitgangrij. De beenruimte was meer dan voldoende. Andere rijen kennen een gemiddelde pitch van 30 inch en een breedte van 18 inch, zoals gebruikelijk in A320’s. De stoelen zijn uitgerust met een flink aantal opbergzakken. Bovenaan de stoel (achter het tafeltje langs) is er ruimte voor magazines. Onder het tafeltje een dubbel opbergvak. Eén voor grotere en één voor kleinere dingen, zoals een telefoon of paspoort. Helaas is er geen haakje om de jas aan op te hangen.
De hoofdsteunen zijn in hoogte verstelbaar en de zijkant daarvan kan in een hoek van 90 graden staan voor wat steun. Per rij van drie stoelen zijn er twee stopcontacten met USB. Op verzoek wordt een kussentje gegeven.

Service
De crew is snel en zakelijk. Er wordt efficient gewerkt. Het toestel was schoon. De aankondigingen waren wat lastig te verstaan en gingen in zowel Portugees als Engels.

Catering
Zodra het vliegtuig in het cruise-gedeelte van de vlucht is, begint de catering. Er wordt een broodje geserveerd met een fris smeersel erop. Bij het broodje komt een fruit-smoothie. Daarnaast kan zowel een warme als een koude drank genomen worden. Er is wijn en daar wordt redelijk riant van geschonken. Het eten en drinken smaakt oke.

In flight entertainment
Er zijn geen schermpjes in de stoelen. Er is geen wifi of streaming videodienst. Wel is er een magazine; heel toepasselijk UP magazine geheten. Het is een uitgebreid magazine van zo’n 200 pagina’s, met bestemmingsverhalen, gadgets en TAP-nieuws.

Lissabon
Dit artikel is onderdeel van de travelspecial Lissabon. Bekijk ook de terugvlucht in TAP businessclass.

*Sterren worden uitgedeeld door de maatschappijen te vergelijken binnen de eigen categorie. Een business class vlucht kan dus net zoveel sterren hebben als een LCC-vlucht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button