AirlinesNieuwsOnderwerp

Mogelijk 4000 airberlin medewerkers deze maand op straat

Al binnen enkele dagen kunnen vierduizend medewerkers van het failliete airberlin op straat staan, als er geen maatschappij is die hen over wil nemen. Dat schrijft het Duitse RP-online.

Ontslag
“Ik verwacht dat de medewerkers eind oktober / begin november worden ontslagen als ze niet naar een ander bedrijf kunnen”, zegt Frank Kebekus, General Manager bij airberlin. Uitgesloten van deze vierduizend werknemers zijn de 1700 medewerkers van dochter NIKI en de regionale maatschappij Walter, die door Lufthansa worden overgenomen. In totaal neemt Lufthansa drieduizend van de achtduizend werknemers over.

Technici
Voor negenhonderd werknemers in de technologie ziet de toekomst er rooskleuriger uit. “Ik ben zeer optimistisch dat we een oplossing vinden voor een deel van het onderhoudspersoneel. We willen ervoor zorgen dat de technici samen met de 20 Bombardier Q400’s worden overgenomen door Eurowings”, aldus Kebekus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button