fbpx
BestellingenLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Top 5: grootste orders voor Bombardier Cseries

Het voortbestaan van de Bombardier Cseries is verzekerd nu Airbus een groot belang in het programma neemt. De Europese vliegtuigbouwer verwacht dat nog veel maatschappijen het regionale vliegtuig zullen kopen, dat in twee varianten wordt aangeboden (de CS100 en CS300) en plaats biedt aan 108 tot 130 passagiers in een configuratie met twee klassen. Welke maatschappijen waren al eerder bereid om de Cseries te kopen? Bekijk hieronder een top vijf van de grootste orders:*

1. Delta Air Lines: 75 (alleen de CS100)

2. Air Canada: 45 (alleen de CS300)

3. Republic Airways: 40 (alleen de CS300)

4. SWISS: 30 (waarvan tien CS100, twintig CS300)

5. AirBaltic: 20 (alleen de CS300)

Van deze vijf hebben alleen SWISS en AirBaltic al de Cseries in hun vloot.

*leasemaatschappijen zijn niet meegerekend.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button