AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Bagage Ryanair goedkoper, alleen niet tijdens vakanties

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair laat de nieuwe regels omtrent het inchecken van bagage bij hun vluchten later ingaan dan gepland. Het nieuwe bagagebeleid zal vanaf 15 januari 2018 ingaan, in plaats van 1 november dit jaar, aldus de maatschappij.

Bagagebeleid
Het nieuwe bagagebeleid van Ryanair houdt in dat passagiers minder betalen voor hun ruimbagage en meer gewicht mogen meenemen. Nu kost het 35 euro voor een tas van maximaal vijftien kilo in het ruim, vanaf januari wordt dat 25 euro voor een tas van maximaal twintig kilo aan ruimbagage. Deze regeling geldt niet tijdens drukke periodes zoals kerst, Pasen en de maanden juli en augustus. Dan bedraagt de prijs per koffer 35 euro. Ook op sommige vluchten naar skigebieden en vluchten van en naar de Canarische Eilanden blijft de prijs van 35 euro per tas gehandhaafd.

Het doel van het nieuwe bagagebeleid is om de hoeveelheid handbagage terug te dringen. Door de hoge bezettingsgraad bij Ryanair is er vaak geen ruimte voor alle handbagage en zorgt dat voor vertragingen.

Aanpassen
het bagagebeleid van de Ierse prijsvechter wordt aangepast en zou eigenlijk vanaf 1 november 2017 ingaan. Via de website van Ryanair laat de maatschappij weten de nieuwe regeling pas vanaf 15 januari 2018 te laten ingaan. Dit doet de maatschappij om “klanten meer tijd te geven zich aan te passen aan de nieuwe regels, zeker in de drukke kerstperiode”.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close