LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

Concorde vandaag 14 jaar met pensioen – video

Het is vandaag, 24 oktober, precies veertien jaar geleden dat British Airways de laatste commerciële vluchten uitvoerde met de Concorde (tussen Londen en New York). Aangezien Air France al een half jaar eerder was gestopt, betekende dat het einde voor het supersonische passagiersvervoer. Als gevolg van de economische neergang en het slechte imago door de crash in Parijs was het niet langer rendabel om de Concorde in dienst te houden. Daarmee kwam er ook een einde aan de luide knal die kustbewoners regelmatig hoorden als het toestel boven zee de geluidsbarrière doorbrak. Bekijk hieronder nog één keer de beelden – en zet het geluidsvolume niet te hoog:

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close