LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

Concorde vandaag 14 jaar met pensioen – video

Het is vandaag, 24 oktober, precies veertien jaar geleden dat British Airways de laatste commerciële vluchten uitvoerde met de Concorde (tussen Londen en New York). Aangezien Air France al een half jaar eerder was gestopt, betekende dat het einde voor het supersonische passagiersvervoer. Als gevolg van de economische neergang en het slechte imago door de crash in Parijs was het niet langer rendabel om de Concorde in dienst te houden. Daarmee kwam er ook een einde aan de luide knal die kustbewoners regelmatig hoorden als het toestel boven zee de geluidsbarrière doorbrak. Bekijk hieronder nog één keer de beelden – en zet het geluidsvolume niet te hoog:

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/