fbpx
AirlinesBestellingenNaast het nieuwsProfessional

Definitief: Singapore koopt tientallen 777’s en 787’s

Singapore Airlines heeft de onderhandelingen met Boeing afgerond over de koop van twintig 777-9’s en negentien extra 787-10’s. Onder het toeziend oog van Donald Trump en de Singaporese premier Lee Hsien Loong werden maandag in het Witte Huis de vereiste handtekeningen gezet.

Verre routes
Singapore wil de 777-9’s, die in standaardconfiguratie plaats bieden aan meer dan 400 passagiers, vooral inzetten op verre routes. De 787-10 Dreamliners zijn juist bedoeld voor vluchten binnen Azië. De maatschappij had al dertig van deze toestellen besteld, waardoor de totale order op 49 komt.

Vergeten
De grote aankoop bij Boeing betekent niet dat Airbus vergeten is. Eerder plaatste Singapore een bestelling voor 67 A350-900’s, waarvan de eerste toestellen inmiddels naar bestemmingen zoals Amsterdam vliegen. Met de Ultra Long Range-versie van de A350 wil Singapore de route naar New York heropenen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button