Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

Brussels Airport verwacht meer Nederlanders bij vliegtaks

Met een eventuele invoering van de vliegtaks in 2021 richt Brussels Airport zich op de Nederlandse reiziger, zo meldt de Standaard. Om meer bekendheid in Nederland te krijgen sponsort het vliegveld al de Tilburgse voetbalclub Willem II.Kansen
Bij de jaarlijkse Airneth-lezing zegt topman van Brussels Airport Arnaud Feist: “De vliegtaks die is aangekondigd door het Nederlandse kabinet is een kans voor ons. De ervaring uit het verleden leert dat een prijsverschil van €40 voor intercontinentale vluchten het verschil kunnen maken. Opvallend dat de Nederlandse regering deze stap zet. De vracht komt nu al naar ons toe, omdat vrachtmaatschappijen van Schiphol in sommige gevallen geweerd worden omdat de luchthaven vol is”.

In 2015 telde de luchthaven 700.000 Nederlandse reizigers, door de terroristische aanslagen in 2016 is dit aantal teruggelopen, maar Feist verwacht terug op het niveau van 2015 te komen. “We zien volop Nederlandse kentekens in de parkeergarage en dat zal alleen maar meer worden”.

Schiphol
In tegenstelling tot Schiphol, wat dit jaar het maximum van 500.000 vliegbewegingen per jaar bereikt, heeft Brussels Airport nog voldoende groeimogelijkheden. Ook vrachtvluchten vinden hun weg naar Brussel, zoals Emirates Cargo en Singapore Airlines Cargo. Dit komt doordat de slots op Schiphol vergeven worden aan passagiersvluchten, omdat de vrachtvliegers minder dan 80 procent op tijd landen of vertrekken op de Amsterdamse luchthaven.

Niet alleen Brussels Airport ziet kansen door het invoeren van de vliegtaks, ook de luchthaven in Antwerpen wil zich meer richten op Nederlandse reizigers.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.