NieuwsProfessional

Deze vrouw wordt de baas over de Nederlandse luchtvaart

Ook in de komende jaren blijft een vrouw de hoogste baas van de Nederlandse luchtvaart. Waar nu nog staatssecretaris Sharon Dijksma de portefeuille luchtvaart onder haar hoede heeft, is dat vanaf morgen minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Wie is zij? Een kort profiel.

Feyenoord
Van Nieuwenhuizen komt oorspronkelijk uit Ridderkerk, woont nu in Oisterwijk, heeft vier kinderen en is hartstochtelijk Feyenoord-supporter. Sinds 2014 is ze namens de VVD lid van het Europees Parlement, daarvoor was ze Tweede Kamerlid met de portefeuille sociale zaken. Haar volledige naam is Cornelia van Nieuwenhuizen-Wijbenga.

Beurshandelaar
De 54-jarige Van Nieuwenhuizen wilde als kind graag beurshandelaar worden, maar koos uiteindelijk voor een lange carrière in de politiek. Ze heeft niet in de luchtvaart gewerkt, maar toch heeft ze al enige bestuurlijke ervaring met die sector: als gedeputeerde van de provincie Brabant had ze tussen 2007 en 2010 de portefeuille Eindhoven Airport.

Opgelucht
In luchtvaartkringen zal er opgelucht worden ademgehaald nu een VVD’ster de baas wordt over het luchtvaartbeleid. De partij staat bekend als één van de grootste voorstanders van uitbreiding van Schiphol. In het verkiezingsprogramma stond dat groei van de Amsterdamse luchthaven essentieel is voor de Nederlandse economie.

Van Nieuwenhuizen wordt donderdagochtend beëdigd als minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close