AirlinesOnderwerpOverig nieuwsProfessional

Na verstrijken deadline toch nieuw bod voor Alitalia

Een Amerikaanse privé-investeerder met eigen vermogen, Cerberus Capital Management, heeft de noodlijdende vliegmaatschappij Alitalia benaderd met een bod. Een bod dat ervoor kan zorgen dat Alitalia onafhankelijk blijft, schrijft The Financial Times.

Alitalia
Een week geleden was het laatste moment om te bieden op (onderdelen van) de Italiaanse luchtvaartmaatschappij. Lufthansa en easyJet zijn beiden geïnteresseerd in delen van Alitalia. Het Amerikaanse Cerberus diende toen geen bod in, omdat ze de voorwaarden van de openbare inschrijven te strikt vonden.

Cerberus
Nu heeft de Amerikaanse investeerder gesprekken met Alitalia om de luchtvaartmaatschappij over te nemen. Er zitten wel enkele voorwaarden aan, het bedrijf moet compleet worden  geherstructureerd en de Italiaanse overheid moet weer een aandeelhouder worden. Volgens bronnen van The Financial Times wil Cerberus tussen de 100 en 400 miljoen euro betalen voor de controle over Alitalia. De Italiaanse overheid pompte eerder al 300 miljoen euro in de maatschappij om de vliegtuigen in de lucht te houden tot er zich kopers aandienden.

Onderdelen
De vraag is of het bod van Cerberus geaccepteerd wordt. Sommige stemmen uit de Italiaanse overheid vinden het niet kunnen dat de deadline voor het bieden op Alititalia niet gerespecteerd wordt. Andere stemmen staan positief tegenover het bod van Cerberus, omdat het de luchtvaartmaatschappij in tact kan houden. Als Lufthansa en easyJet onderdelen van de Italiaanse maatschappij kopen houdt Alitalia op te bestaan, met het bod van Cerberus kan het wel blijven bestaan als onafhankelijke vliegmaatschappij, mits de Amerikanen het bedrijf mogen herstructureren.

Zowel Cerberus als Alitalia hebben nog niet gereageerd op het bod en de huidige situatie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close