fbpx
MilitairNaast het nieuwsNL Nieuws

Koning bezoekt vliegbasis Gilze-Rijen

Koning Willem-Alexander bracht vrijdagmiddag een werkbezoek aan vliegbasis Gilze-Rijen. De inzet van simulatoren bij de training in de militaire helikopterluchtvaart stond centraal, zo laat Defensie weten.

Helikopters
De vliegbasis in Gilze-Rijen is de thuisbasis van het Defensie Helikopter Commando. De koning kreeg een toelichting over de aanpassing van de Cougar transporthelikopter, een toestel dat voor kleinere speciale acties wordt ingezet. Ook de inzet van de JSF en de nieuwe cockpit voor de Chinook transporthelikopter en de Apache gevechtshelikopter werden besproken. De koning kreeg op de Brabantse basis een demonstratie van een ‘doorgun-simulator’, een simulatie voor boordschutters om de helikopter vanuit de zijdeur te beveiligen.

Simulator
Voor het trainen van helikopterbemanningen worden steeds vaker simulatoren gebruikt. Dankzij de simulaties wordt de bemanning niet gehinderd door externe factoren als slecht weer, no-fly zones en milieubeperkingen vermeden. Hierdoor kunnen de daadwerkelijke vlieguren besteed worden aan moeilijkere trainingen zoals gezamenlijke missies met landmacht- of marinierseenheden met meerdere helikopters tegelijkertijd. Op de basis in Gilze-Rijen staan er zes squadrons van het Defensie Helikopter Commando.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button