MilitairNL nieuwsOverig nieuws

Koning bezoekt vliegbasis Gilze-Rijen

Koning Willem-Alexander bracht vrijdagmiddag een werkbezoek aan vliegbasis Gilze-Rijen. De inzet van simulatoren bij de training in de militaire helikopterluchtvaart stond centraal, zo laat Defensie weten.

Helikopters
De vliegbasis in Gilze-Rijen is de thuisbasis van het Defensie Helikopter Commando. De koning kreeg een toelichting over de aanpassing van de Cougar transporthelikopter, een toestel dat voor kleinere speciale acties wordt ingezet. Ook de inzet van de JSF en de nieuwe cockpit voor de Chinook transporthelikopter en de Apache gevechtshelikopter werden besproken. De koning kreeg op de Brabantse basis een demonstratie van een ‘doorgun-simulator’, een simulatie voor boordschutters om de helikopter vanuit de zijdeur te beveiligen.

Simulator
Voor het trainen van helikopterbemanningen worden steeds vaker simulatoren gebruikt. Dankzij de simulaties wordt de bemanning niet gehinderd door externe factoren als slecht weer, no-fly zones en milieubeperkingen vermeden. Hierdoor kunnen de daadwerkelijke vlieguren besteed worden aan moeilijkere trainingen zoals gezamenlijke missies met landmacht- of marinierseenheden met meerdere helikopters tegelijkertijd. Op de basis in Gilze-Rijen staan er zes squadrons van het Defensie Helikopter Commando.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/