NieuwsProfessionalVliegveldenZakelijke Reiziger

Londen City grootscheeps op de schop

Londen City Airport wordt de komende jaren grootschalig verbouwd. De luchthaven bestaat precies 30 jaar en viert dat met de presentatie van impressies van de herontwikkeling. Londen City investeert ruim 450 miljoen euro in de nieuwe infrastructuur.

Project
De bestaande terminal wordt uitgebreid en kan daardoor in de toekomst meer passagiers ontvangen. Er komen zeven nieuwe standplaatsen voor vliegtuigen en de landingsbaan krijgt een parallelle taxibaan, waardoor de baancapaciteit stijgt. De verkeerstoren wordt vanaf begin 2019 op afstand bediend. Vanaf dat moment is het de eerste digitale verkeerstoren in het Verenigd Koninkrijk.

Centrum
Het aantal reizigers via de Londense luchthaven is de afgelopen jaren sterk gestegen. Vooral zakenreizigers gebruiken het vliegveld, dat op korte afstand van het financiële centrum van de stad is gelegen. KLM Cityhopper heropende in februari de verbinding met Amsterdam.

Record
CEO Declan Collier zei: “In de afgelopen 30 jaar is Londen City Airport een intrinsiek onderdeel geworden van het Londense transportsysteem; in 2016 verantwoordelijk voor een recordbrekende 4,6 miljoen passagiers, waardoor plaatselijke werkgelegenheid wordt gecreëerd en zaken- en vakantiereizigers worden verbonden met het Verenigd Koninkrijk, Europa en daarbuiten.”

In 2025 moet de verbouwing zijn afgerond.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close