fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Per saldo één nieuwe route vanaf Schiphol in de winter

Passagiers kunnen komend winterseizoen naar vier nieuwe bestemmingen vliegen vanaf Schiphol. Daartegenover staat dat vier bestemmingen die vorig jaar winter nog in de dienstregeling stonden, komen te vervallen.

Keuze
Op bepaalde routes komt meer keuze, op drie juist minder. Dat laat de luchthaven desgevraagd weten. De nieuwe bestemmingen -waarvan één een oude nieuwe- worden bediend door Jet Airways, KLM, en TUI. KLM, Flybe en Adria Airways schrappen bestemmingen,  China Airlines en KLM stoppen met bepaalde routes.

Bangalore
Het Indiase Jet Airways voegt met Bangalore in het zuiden van India een vierde bestemming toe vanaf Amsterdam. Jet vliegt sinds maart vorig jaar van en naar Schiphol. De maatschappij ging meteen van start met drie routes: Mumbai, New Delhi en Toronto. Net als Delhi en Mumbai is de Zuid-Indiase stad een hub van Jet.

Mauritius
KLM doet in de winterperiode twee nieuwe bestemmingen aan. Vanuit Schiphol vliegt de maatschappij naar Mauritius in het oosten van Afrika en San José, de hoofdstad van het Centraal-Amerikaanse Costa Rica. Mauritius wordt door KLM drie keer per week aangevlogen, San José twee keer per week.

Badplaats
TUIfly pakt de route van Schiphol naar Sharm el Sheikh weer op. Deze werd stopgezet aan het einde van 2015. Vanaf het winterseizoen wordt de Egyptische badplaats tweewekelijks aangevlogen. Het winterseizoen vangt aan op 29 oktober en loopt tot en met zaterdag 24 maart.

Boa Vista
Het netwerk vanaf Schiphol wordt met vier nieuwe vluchten uitgebreid. KLM vliegt drie keer per week naar Mumbai, TUIfly gaat een keer per week naar Praia, de hoofdstad van de Kaapverdische Eilanden en Transavia gaat eenmaal per week naar Boa Vista, het derde grootste Kaapverdische Eiland. Die bestemmingen werden al door andere airlines bediend.

Vervallen
Door de aanpassing in het winterseizoen komen er vier bestemmingen te vervallen. KLM stopt met de vlucht naar de Kazachstaanse stad Almaty, deze komt volgens Schiphol in de zomer weer terug. KLM vervangt Cali voor Cartagena, Flybe schrapt Dundee en Adria Airways stopt met Lodz.

China Airlines vliegt niet langer naar Bangkok, KLM en EVA Air vliegen nog wel op de Thaise hoofdstad. KLM staakt Cairo en Doha, op die routes kunnen passagiers vliegen met respectievelijk EgyptAir en Qatar Airways.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button