Naast het nieuwsUpinthesky

Vernieuwde lay-out voor Up in the Sky

De lay-out van Up in the Sky is dit weekend vernieuwd, tegelijk is Up nu nóg meer gebouwd voor mobiele apparaten.

Lay-out
Up in the Sky kent vanaf nu twee (hoofd)categorieën. Het Nieuws is en blijft het belangrijkst van Up. Daaraan verandert niets. Up brengt echter meer dan alleen nieuws zoals columns, travel, flight reviews, longreads en meer. Die berichten komen te vallen onder de nieuwe (hoofd)categorie: Naast het Nieuws. De rubriek staat op de homepage onder Nieuws.

Hoodredacteur Joeri van Ormondt over de nieuwe indeling: “Ik ben heel blij met de verandering. De nieuwe categorie Naast het Nieuws zorgt voor veel duidelijkheid. Al die unieke content die het Up-team creëert of bij elkaar zoekt kunnen we hier perfect in kwijt. Het is voor de lezer overzichtelijker geworden. Het nieuws is het bestaansrecht van Up. Door artikelen in te delen naar Nieuws en Naast het Nieuws maken we een duidelijk tweedeling.”

De lay-out die we tot zaterdag voerden was na twee jaar aan een upgrade toe. Uitgever Sander Schellinger: “Geen grote veranderingen, maar wel weer even anno nu. We gaan graag met onze tijd mee.”

Mobiel
Voor een goede weergave op mobiel heeft Up in the Sky al meer dan drie jaar een responsive website. Vorig jaar kwam daar ook de app bij (voor Android en iOS). Schellinger: “Mobiel is heel belangrijk voor ons. Mensen willen het nieuws op hun mobiele apparaat lezen. Wij bieden dat graag.” Door deze vernieuwing is de integratie met de AMP-pagina’s beter geworden. Up biedt al een jaar dergelijke pagina’s aan. Dankzij de vernieuwing is AMP vanaf nu volledig geïntegreerd in de website.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button