fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Afscheid Fokker in beeld

Na 97 jaar nam KLM dit weekeind uitgebreid afscheid van de laatste Fokkers uit haar vloot.

De allerlaatste commerciële vlucht van de Fokker 70 in KLM-dienst, vloog zaterdagavond met het eenmalige vluchtnummer KL1070 vanuit Londen Heathrow naar Amsterdam. Daar landde het toestel om 20:30 uur op de Buitenveldertbaan op Schiphol, waar het vervolgens met een watersaluut bij de Cityhopper-hangar werd begroet.
De vlucht werd uitgevoerd met de PH-KZU, met de speciale Fokker-livery waar de afbeelding van Anthony Fokker de staart siert.

Zondag was de dag dat Fokkers voor de allerlaatste keer in de KLM-kleuren vanaf Schiphol uitvlogen. De voorlopige eindbestemming was Norwich; vanwaar ze naar de kopers in de verschillende landen gaan. De PH-KZU, PH-KZS, PH-KZL en de PH-KZB vertrokken achter elkaar vanaf de Oostbaan; de PH-KZU maakte nog een symbolische fly-by over het KLM Cityhopper kantoor.

Laatste Fokker vliegt over kantoor KLM Cityhopper

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button