AirlinesHistorische luchtvaartIndustrieKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Afscheid Fokker in beeld

Na 97 jaar nam KLM dit weekeind uitgebreid afscheid van de laatste Fokkers uit haar vloot.

De allerlaatste commerciële vlucht van de Fokker 70 in KLM-dienst, vloog zaterdagavond met het eenmalige vluchtnummer KL1070 vanuit Londen Heathrow naar Amsterdam. Daar landde het toestel om 20:30 uur op de Buitenveldertbaan op Schiphol, waar het vervolgens met een watersaluut bij de Cityhopper-hangar werd begroet.
De vlucht werd uitgevoerd met de PH-KZU, met de speciale Fokker-livery waar de afbeelding van Anthony Fokker de staart siert.

Zondag was de dag dat Fokkers voor de allerlaatste keer in de KLM-kleuren vanaf Schiphol uitvlogen. De voorlopige eindbestemming was Norwich; vanwaar ze naar de kopers in de verschillende landen gaan. De PH-KZU, PH-KZS, PH-KZL en de PH-KZB vertrokken achter elkaar vanaf de Oostbaan; de PH-KZU maakte nog een symbolische fly-by over het KLM Cityhopper kantoor.

Laatste Fokker vliegt over kantoor KLM Cityhopper

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close