fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Afscheid Fokker in beeld

Na 97 jaar nam KLM dit weekeind uitgebreid afscheid van de laatste Fokkers uit haar vloot.

De allerlaatste commerciële vlucht van de Fokker 70 in KLM-dienst, vloog zaterdagavond met het eenmalige vluchtnummer KL1070 vanuit Londen Heathrow naar Amsterdam. Daar landde het toestel om 20:30 uur op de Buitenveldertbaan op Schiphol, waar het vervolgens met een watersaluut bij de Cityhopper-hangar werd begroet.
De vlucht werd uitgevoerd met de PH-KZU, met de speciale Fokker-livery waar de afbeelding van Anthony Fokker de staart siert.

Zondag was de dag dat Fokkers voor de allerlaatste keer in de KLM-kleuren vanaf Schiphol uitvlogen. De voorlopige eindbestemming was Norwich; vanwaar ze naar de kopers in de verschillende landen gaan. De PH-KZU, PH-KZS, PH-KZL en de PH-KZB vertrokken achter elkaar vanaf de Oostbaan; de PH-KZU maakte nog een symbolische fly-by over het KLM Cityhopper kantoor.

Laatste Fokker vliegt over kantoor KLM Cityhopper

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button