fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

AVRO-tijdperk Brussels na 15 jaar ten einde

Terwijl KLM Cityhopper dit weekend de Fokker 70 uitzwaait, is vanaf vandaag ook de AVRO Jet bij Brussels Airlines verleden tijd. De maatschappij neemt dit weekend afscheid van het vliegtuigtype, dat sinds 2002 onderdeel van de vloot uitmaakte.

Laatste
Zaterdag konden tientallen fans meevliegen op de laatste commerciële vlucht van de AVRO RJ-100, van Genève naar Brussel. In totaal hebben 31,5 miljoen Brussels-passagiers de afgelopen jaren gevlogen met het vliegtuigtype, op bijna 606.000 vluchten naar 89 bestemmingen.

De AVRO-vloot van Brussels telde ooit 32 vliegtuigen. Het laatste toestel, de OO-DWD, verlaat dit weekend de vloot. Brussels heeft daarmee een volledige Airbus-vloot bestaande uit A319, A320 en 330-toestellen. Ook worden een aantal niet-Airbussen geleased.

Nostalgie
Brussels-topman Bernard Gustin: “Het is met veel dankbaarheid en nostalgie dat we terugblikken naar het AVRO-tijdperk. Het was het toestel waarmee Brussels Airlines werd geboren en de eerste stapjes zette. De AVRO schreef een belangrijk én succesvol hoofdstuk in het Brussels Airlines verhaal, het bracht miljoenen klanten veilig en comfortabel naar hun bestemming en het fungeerde als carrière springplank voor honderden van onze werknemers.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button