AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

Vierde route Jet op Schiphol geopend

De eerste vlucht van Jet Airways tussen Schiphol en Bangalore is vanmorgen rond 11:00 uur vertrokken uit Amsterdam. Daarmee is een vierde verbinding van de maatschappij met Schiphol een feit.

Samenwerking
De uitbreiding betekent een nauwere samenwerking tussen Delta, Air France-KLM en Jet. Tot nu toe verbond de maatschappij Amsterdam met Delhi, Mumbai en Toronto, allen routes waarop KLM ook vliegt. De route naar Bangalore wordt alleen door Jet gevlogen, met een codeshare van KLM. Jet zet voor de verbinding Airbus A330’s in.

Bangalore is voor de maatschappij net als Delhi en Mumbai een belangrijke hub. Vanuit Amsterdam zijn na een overstop negen binnenlandse vluchten op codeshare van KLM beschikbaar.

Joint venture
Een joint venture in de toekomst wordt niet uitgesloten, zei Harm Kreulen, directeur KLM Nederland eerder tegen Up. “We hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe route en hopen op succes. We hebben nog geen concrete plannen, maar hier blijft het niet bij”, legde hij uit.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close